Toppers i Bymarka

På tur: 3. juni arrangerer Trondheim Turistforening (TT) det tre mil lange «Topp 7»-turløpet.
EmailFacebookLinkedInDel/bokmerk

– Vi kaller det Trondheims råeste tur. Alt i alt må du belage deg på 1087 meter med stigning dersom du velger det tøffeste alternativet. Vi vil at Topp7 skal være utfordrende nok til at det oppleves som en vesentlig prestasjon å fullføre, sier Jonny Remmereit (bildet) i TT.

 

Ikke la deg skremme

Som navnet antyder inkluderer Topp7 passering av sju større og mindre topper, deriblant Geitfjellet, Gråkallen og Storheia. Remmereit understreker likevel at ingen bør la seg skremme av den tøffe løypeprofilen.

For de som ikke er veltrente fra før, vil det nok være nødvendig å mosjonere litt på forhånd

– Vi tilbyr også to alternative ruter: Topp2, som er 12 kilometer lang, og Topp5, som strekker seg over 20 kilometer og fem topper. Så for de som ønsker det, er det mulig å trene seg opp til det lengste løpet ved hjelp av gradvis progresjon over flere sesonger. Alt er dessuten tuftet på friluftslivets verdier: Ingen tidtaking eller noe krav om proft utstyr.

Hos oss ligger kvinneandelen på rundt 60%

Friluftslivets svar på Birken?

Ifølge Remmereit utgjør friluftslivet den klart største treningsformen i Midt-Norge, men det får man ikke så lett inntrykk av siden aktiviteten er spredd over enorme områder. Arrangementer som Topp7 er en anledning til å samles og oppleve et stort fellesskap.

– Vår ambisjon er å gjøre Topp7 til et friluftslivets svar på de store sportsarrangementene for amatører, som Birkebeinerrennet og Den store styrkeprøven.

 

Oppmerkede treningsruter

Turistforeningen har merket opp to trimruter som egner seg godt for trening frem mot turløpet. Den ene går om Våttakammen og Geitfjellet, den andre vil gå til Rønningen. Nærmere informasjon og kart vil bli lagt ut på Topp7s hjemmesider, www.topp7.no.

– For de som ikke er veltrente fra før, vil det nok være nødvendig å mosjonere litt på forhånd for å unngå gnagsår og belastningsskader, sier Remmereit.

 

1600 fullførte

Topp7 ble arrangert for første gang som en prøveordning i fjor og ble en stor suksess.

– Vi hadde håpet på noen få hundre påmeldte, men det endte med at over 1600 stykker fullførte turen. Billettene for årets løp ble lagt ut for en ukes tid siden, og allerede har flere hundre meldt seg på, sier Remmereit.

I år har turistforeningen satt en øvre grense på 3000 deltakere for å unngå mulige voksesmerter.

Flest kvinner

Remmereit forteller videre at Topp7 tiltrekker seg et usedvanlig bredt spekter av deltagere.

– Mange av de store arrangementene sliter med å tiltrekke seg kvinner, de preges ofte av en vel stor mannsdominans. Hos oss ligger kvinneandelen på rundt 60 prosent. Aldersmessig fordeler det seg også over hele linja, fra studenter til pensjonister.

 

Bedriftstur

Nytt av året er TTs satsning mot bedrifter.

– Vi tilbyr et eget program for bedrifter frem mot Topp7, og responsen så langt har vært svært oppløftende. Mange bedrifter velger dessuten å utfordre «vennebedrifter» til å fullføre turen.

Hva mener du?
I Byavisas kommentarfelt inviterer vi deg til å kommentere saker vi skriver om. Vi henstiller om at du bruker fullt navn og ber om at kommentarfeltet holdes i en respektfull tone. Unngå personangrep. Alle innlegg gjennomgåes før publisering. Vi forbeholder oss retten til forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Vennlig hilsen Karina Lein, redaktør.